كيفيه عمل وطريقة المكرونة بالجمبرى والوايت صوص Pasta بالروبيان فاطمة ابو حاتى


 

 السلام عليكم ..

النهارده جايبالكم وصفه طبخ انما ايه هتعجبكم اووى لان مفيش حد فينا مش بيحبها بكل انواعها ..

المعكرونة  او Pasta

او المكرونه بجمييع انواعها بنحبها كبار وصغار

لكن النهارده هنعمل منها نوع حلو اوى وسهل ومش هنروح تانى اى مطعم ونطلبها منه لاء احنا هنعمل كل الوصفه فى البيت وهتبقى توب شيف ..

مكرونه بالصوص الابيض والجمبرى او الروبيان :

المقادير :

نصف كيلو او كيس معكرونه شرايط

علبه كريمه طهى مكتوب عليها طبخ او طهى

نصف كيلو جمبرى او روبيان مقشر

موتزريلا + توابل+ ملح وفلفل اسود + توم

كيفيه وطريقه الطهى :

هنسلق المكرونه ونجهزها ومش هنسلقها اوى هنخليها 3 اربع سوا عشان تكمل سواها مع الجمبرى

طريقه وكيفيه عمل الجمبرى:

هننضف الروبيان كويس ونشيل خط الرمل اللى فى النص ونقشره

هنجيب طاسه ونسخنها ونحط فيها معلقتين زبده على زيت ومعلقه توم مفروم

ونقلب واما نشم ريحه التوم نحط الروبيان يتشوح مع التوم 5 دقايق بالكتير

فى الوقت ده هنصفى المعكرونه ومنغسلهاش ونجيب حله ونحط فيها معلقه زبده ودقيق ونشوحه ونحط بعدها كريمه الطهى ونتبلها بملح وفلفل ونحط المكرونه ونقلب

وبعدها نحط الجمبرى تقليبه واحده مع المعكرونه وتغرفى فى طبق وكلى احلى طبق مكرونه بالروبيان والوايت صوص

الف هناا

تعليقات