السلام عليكم ..
معايا النهارده وصفه حلويات حكاية مفيش حد مش بيشتريها بس احنا هنعملها فى البيت عشان نبقى ضامنين جودتها ..
تشيز كيك اللوتس باسهل الطرق وازاي نعمل صوص اللوتس في البيت
طريقه تشيز كيك اللوتس
١-بسكويت لوتس حوالي٢٠ قطعه بسكويت
٢-بسكويت عادي اي نوع حوالي ١٠قطع اي نوع بسكويت شاي كويس
٣-٥٠جرامً زبده نيوزلاندي زي لوربارك
٤-تلات معالق زبده لوتس جاهزه او الي هنعملها في اخر الطريقه
٥-ست معالق كبار كريم شانتيه
٦-تلات بيضات
٧- فانليا
٨-بشر ليمونه
٩-ربع كوب حليب
١٠-تمن مكعبات جبنه غير كيري علشان المقاطعه استخدمت المراعي ممكن فيلاديلفيا او اي نوع حلو حتي لو مثلثات بس عدلوها بمعلقتين سكر كبار
١١-صوص اللوتس للتزين نقول بقي الطريقه بالتفصيل
هنا استخدمت اقل حجم صنيه علشان مكولهاش لوحديدي تعمل مقاس ١٤
في الكبه هنحط البسكوت كله ونطحنه ونحط عليه الزبده ال٥٠ جرام وتكون سايله ومش سخنه ونضرب تاني خمس دقايق
هنجيب الصنيه هنحط ورق زبده نقصه علي شكل الصنيه من تحت دايره ونعمل سور ونكون مسحنها بزيت علشان الورق يثبت ونحط البسكويت ونضغط جامد بكوبايه وندخلها الفرن خمس دقايق ونطلعها تبرد
نروح نعمل طبقه الكريم تشيز في بوله هنحط التلات بيضات والفانليا ونضربهم بالمضرب مع اضافه معلقتين السكر وبشر الليمون وننزل بالجبنه ونضرب لحد ميفك كل التكتولات وفي بوله تانيه هنعمل الكريم شانتيه عباره عن ست معالق كريم شانتيه بودر مع ربع كوب حليب ونخفقهم ونصب الخليط الاول مع التاني ونقبهم بالاسبتيولا ونصبه في القالب ونكون مسخنين الفرن هنحط الصنيه علي الشبكه ومن تحت في الصاج نحط ميه يعني نسويها علي حمام مائي ونسيبها ساعه ونص علي درجه حراره عاليه وكل شويه نزود الميه في الصاج ميه تكون فاتره نخرجها ونسيبها تبرد ندخلها التلاجه وقت التقديم هنحط الصوص فوقيها هنسيح تلات معالق في الميكرو ويف ونصبهم فوقها بس متكنش سخنه الصوص بس كده
صوص اللوتس
عشر بسكوتات من اللوتس
اربع معالق كبار زبده
اربع معالق حليب
في الكبه الاول نطحن البسكوت كويس وبعدين في مطحنه البهارات مهمه جدا ننزل بالزبده علي البسكوت ونضربهم ضرب مبرح لحدميبقي مفيش بسكوت باين ونحاول نشوف القوام لو خفيف اوي نزود بسكوت لو تقيل او نزود الحليب ونشيل الصوص في برطمان علشان نستخدمه طبعا نضاعف الكميه لو هنعمل اكبر من مقدار الصنيه الصغيره دي
تعليقات
إرسال تعليق