طريقة عمل الفايش الصعيدى الاصلى العزومة فاطمة ابو حاتى

 


السلام عليكم ..

النهارده جايبالكم وصفة انما حلوة اوى وكلنا بنحبها .

 طريقة عمل الفايش الصعيدي 

2 كيلو دقيق

1 كوب حليب

1ونص كوب سمن سايح بلاش زبده لأنها بتنشفه

ماء دافى للعجن او حليب 

رشه ملح

3 ملاعق كبار سمسم محمص

2 م ك محلب مطحون

3 ملاعق كبار كركم


اولا خميرة الحليب:


نضع الحمص فى البرطمان وعليه الحليب المغلى ونغلق البرطمان وتغطيه  كويس بقماش تحطية ف مكان دافي زى فرن البوتجاز والجو صيف دلوقتى هتخمر أقل من يوم باذن الله عمتنا حسب ماتلقيها خمرت هتبداء تشتغلى بها


نعرف أزي أنها نجحت هنلاقى قرص سميك وتحته سايل شفاف

هتاخدى القرص ده وتحطى عليه نص كوب دقيق والسايل الشفاف وتعجنى عجينه سايله شبه الزلابيه كده

وتسبيه يخمرمن ساعه إلى ساعه ونص


ثانيا العجن :

نضع الدقيق وعليه رشه الملح والكركم والسمسم والمحلب ونقلب

ثم نضع خميرة  الحليب والسمن والحليب الدافي ونعجن جيدا ممكن تحتاج شويه حليب كمان او مايه تكملى بيها عجن

وفى الاخر نلمها بشويه سمن

نتركها تخمر من نص إلى ساعه

نرصه فى صوانى مدهونه سمن جيدا

يترك ليخمر من ساعة ل ساعه ونص

تدخل الفرن المسخن مسبقا حتى تمام النضج وتترك لتبرد

خطوات مهمه جدا

لازم بطرمان يكون ازاز وبغطاء بصاج مش بلاستك ويكون معقم  بميه مغليه و ننشفة ..

الف هنااا

تعليقات