طريقة عمل البقسماط العادى وبالشوفان العزومة فاطمة ابو حاتى

 


السلام عليكم ..

النهارده جايبالكم وصفه انما حلوة اوى وسهله اوى وكلنا بنحبها كبار وصغار ..

البقسماط العادى وبالشوفان لعشاق البقسماط 

 ممكن يتعمل بدون سمسم وممكن بحبه البركه زى ما تحبوا

الطريقة 

3كوب دقيق ابيض او دقيق شوفان 

نصف معلقة خميرة 

نصف معلقة بكنج بودر

نصف معلقة صغيرة ملح 

معلقة عسل ربع كوب زيت 

ماء للعجن حسب الحاجة

هانضيف المواد الجافة ونقلبها ثم يضاف الزيت و العسل و الماء تدريجيا حتي الحصول علي عجينة لينه بتلزق لو شوفان  تترك

 من ربع الي نصف ساعه ثم تعجن لمدة دقيقة ثم تشكل و يترك 10 دقائق يخمر  ويدخل فرن سابق التسخين درجة

 حراره 160 لحد ماياخذ اللون الدهبي الجميل و يتحمص  يغلق الفرن و يترك ربع ساعه داخل الفرن كدا سادة لو

 هانضيف سمسم معلقة عسل مع معلقتين ماء و ندهنه ويرش السمسم حسب الرغبة

وبالهنا و الشفا  ..

تعليقات