طريقة عمل وتتبيله وتسويه الديك الرومي فاطمة ابو حاتى


 السلام عليكم ..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها ومش كلنا بيعرف يعملها ..

طريقة عمل وتسوية الديك الرومي : 

نغسل الديك الرومى كويس بالخل والملح وننقعه فى ماء بالخل ونتبل الديك من الداخل والخارج ثوم ليمون ملح فلفل زبادى بصل مفروم معلقة صلصة طماطم خل او مسترده روز مارى فلفل اسود ببريكا و ربع كيلو زبده نعجن الزبده مهمة لطراوة الديك كل ده كويس ونتبل الديك الرومى من تحت الجلد والاوراك ومن الداخل ومن كل قطعه فى الديك الرومى ويترك لمدة على الاقل 3 سعات فى التتبيله

نفرش صنيه خضار بطاطس صغيرة سليمه وجزر صغير سليم وبصل صغير سليم وكوسه سليمه صغيرة ونرش ملح وزيت وندخلها الفرن لوحدها وهنقدمو مشوى جنب الديك.......نجيب صنيه تانى ونفرشها جزر وبصل وكوسه وبطاطس وملح وفلفل و3 كوب ماء وزيت وطماطم وكرفس ونحط الديك الرومى عليه ونغطيها بورق الفويل وندخله الفرن عاليا لمدة على حسب الوزن كل كيلو بياخد 45 دقيقه....وقبل السوى بساعه هنشيل الغطاء حتى يحمر الوجه ويقدم مع الخضار المشوى .......نعمل الصوص اللى جنب الديك....هنجيب خلاصة الديك اللى فى الصنيه تبعه ونضيف عليها معلقة دقيق ونقلبه على النار وننزل عليهم بكوب ماء او شوربه حتى يثقل الخليط ونفرمهم وممكن نسويه فى الكيس الحرارى بنفس المكونات

والف هنا ..

تعليقات