طريقة عمل الكشك الابيض الالماظ فاطمة ابو حاتى

 



السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم مش كلنا يعرفها ..

الكشك :

3 ملاعق كبيرة دقيق
2 كوب شوربة
ربع كوب لبن 

بصلة كبيرة مبشورة

ملعقة زبدة أو سمن + ملعقة زيت
الطريقة:
نحمر البصلة فى الزيت والسمن حتى يصبح لونها ذهبى وترفع من على النار على مناديل مطبخ ونحتفظ بالزيت والسمن المتبقية فى الطاسه هنستعملهم بعدين 

هنسخن 2 كوب من الشوربة على النار حتى تغلى ونجهز بولة هنخلط فيها الدقيق مع اللبن على الباردثم نضيف الزبادى ونتركهم يخمروا شويه قبل وضعهم على النار

نضع خليط الدقيق واللبن والزبادى على الشوربة بعد غليها، بالتدريج، مع تقليبهم  بالمضرب 

لما الخليط والشوربة ويغلى وتتقل هنضيف الزيت والسمن اللى سيبناه على جنب ونضعه على الوش ومن الممكن أن نضيف عصير نصف ليمونة، ويُغرف، وعندما يبرد نضع البصل المحمر على وش الطبق.

الف هنا ..

تعليقات