طريقة عمل بان كيك بالنوتيلا والعسل فاطمة ابو حاتى

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها وبنشتربها من بره..

بان كيك :

المقادير :

- كبايه ونص دقيق متعدد الاستخدامات

- 2 معلقه صغيره سكر

- 2 معلقه صغيره بيكينج بودر

- معلقه صغيره بيكينج صودا

- ربع معلقه صغيره ملح

- معلقه صغيره فانيليا

- كباية لبن دافي

- بيضتين كبار

- ربع كباية زبده مذابه

الطريقه:

- في طبق كبير هننخل الدقيق مع البيكينج بودر والبيكنج صودا والسكر والملح والفانيليا.

- نضرب البيض لحد ما ينفش وبعدين نضيف اللبن والزبده المذابه ونخفقهم كويس وبعدين نضيف خليط الدقيق ونخفقهم تاني لحد ما العجينه تبقى متماسكه ومش سايله اوي.

- نسخن طاسه تيفال على نار متوسطه وندهنها بنقطتين زيت او زبده وناخد شويه من العجينه بمغرفه صغيره وننزل بيها في نص الطاسه.

- نوطي النار خالص واول ما اللون يبقى دهبي نقلبه على الوش التاني لحد ما يحمر.

 لازم نمسح الطاسه بفوطه نضيفه وندهنها بنقطتين زيت او زبده بين كل واحده والتانيه.

- بعد ما نخلص الكميه كلها ممكن نقدمه مع النوتيلا او العسل والفواكه ..

الف هنا ..


 

تعليقات