طريقة عمل عجينة القطايف وطرق جديده للحشو فاطمة ابو حاتى


 السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار ..

وترند جديد في رمضان 🌙

القطايف من الالف الياء :

٢ كوب دقيق / ربع كوب سميد ناعم / معلقة كبيرة نشا اختياري لزيادة القرمشة/ معلقة كبيرة ممسوحة خميرة / معلقة كبيرة سكر / نصف معلقة صغيرة بيكربونات / رشة ملح / ٢ كوب مية دافية / يضرب كل المقادير في الخلاط وتصفي وتترك ١٠ دقايق وبعدين نصبها اقراص علي طاسة غير لاصقة نار متوسطة واول ما يختفي العجين وتظهر فتحات صغيرة مفيهاش عجين نشيلها علطول وتغطي بقماشة عشان تفضل طرية واحشو بالحشو المفضل ليكم طريقتها ومقاديرها مظبوطة جدا وبالهنا علي قلبكم 

ألف هنا ..

تعليقات