النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار..
طاجن بامية باللحمة :
المقادير :
كيلو لحمة كندوز مكعبات
بامية خضراء متقمعة و مغسولة
بصلة صغيرة مفرومة
فصين توم
قرن فلفل احمر حامي
معلقتين صلصة
عصير طماطم (مضروبة ف الخلاط و متسبكة
ليمونة
معلقتين سمنة
ملح فلفل اسود رشة جوزة الطيب
معلقة صغيرة سكر (بتعادل حموضة الطماطم و الصلصة
الطريقة :
١.سلق اللحمة :
ف حلة ع النار نحط معلقة سمنة و فص مستكة و ننزل باللحمة تتشوح الحركة ديه بتخلي اللحمة طرية و juicy مش مفتلة أو بتشد
و بعد كده ننزل بالمياه المغليه و نشيل أي ريم من علي اللحمة و بعد كده نحط بصل جزر كرفس حبهان ورق لورا فلفل اسود حصي و عود قرفة بيمنع أي زفارة و نسيبها لحد ما تستوي ٤/٣ سوا
٢.نيجي بقا للبامية ف حلة نحط سمنة و بصلة المبشورة و فص توم و قرن فلفل احمر و البامية و نشوحها كويس و عليها عصرة ليمون عشان متمزلقش
و بعد كده نحط الصلصة و نقلب هنشم ريحة جبارة و ننزل بعصير الطماطم و شوية من شوربة اللحمة تاخد غلوة و بعد كده نحط اللحمة و مكعب مرق و نظبط ملح فلفل اسود بابريكا رشة جوزة الطيب و معلقة صغيرة سكر و بعد كده نحطهم ف طاجن فخار و علي الفرن و ف الاخر أنا بحب أعملها طشة زي الملوخية و ديه اختياري بمعلقة سمنة بلدي و فص توم و كزبرة ناشفة و نقدمها مع أرز بشعرية كتير و بتينجان مخلل ..
الف هنا..
تعليقات
إرسال تعليق