طريقة عمل الكابوريا المشوية والمسلوقة واحلى سى فود

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم..

از از كابوريا : 

الطريقة والمقادير:

اولا كده اهم حاجه النظافه وغسيل الكابوريا اهم حاجه غسيل الغطا ال ف ظهر الكابوريا ونفضل نغسلهاا كتير جدا جدا جد بالملح والخل والليمون وننقعها فيها شويه لحد م رحيتها تكون حلوه ومفيهاش زفاره ..

لو هنعمل كيلو مثلا

4 بصلات حلوين كبار 

4 طمامم 

4 فلفل اخضر واحمر واصفر 

ربطه شبط وبقدونس

قرن شطه حراق 

معلقه ملح او حسب الرغبه

عصير ليمون 

معلقتين توم 

بهارات سمك (توم بودر وبصل بودر وكزبره نشفه وبهار سمك وكمون

هنضرب ده كله ف الكبه  وبعدين نتبل الكابوريا 

وبعدين هنسخن الحله جامد وانزل عليها بالكابوريا واحطلها حبه زيت وبعدين حبيتين طماطم وبصلتين وحبه كزبره وفلفله الوان واشوح كله مع بعضه وبعدين احط كوبيتين مايه وعايز ازود عادى حسب الرغبه بس زود علشان تعمل شوربه خطيره 

وسيبها تغلى ولما تتغير لونها وتستوي طفي عليها 

بتتقدم مع 

رز احمر واى نوع سمك وبتبقى خطيره 

الف هنا..

 

تعليقات