طريقة عمل المبكبكة الليبية باللحمه والفراخ

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى..

المبكبكه الليبيه :

المكونات :

1 نصف كيلو مكرونه اى نوع يفضل مرمرية

2ملعقتين كبار زيت

3 ملعقة طماطم صلصه

4 اربع حبات طماطم متقطعه صغيره 

5نصف ملعقة فلفل شطه

6 ربع ملعقة كركم نص ملعقة ملح

7 ربع ملعقه صغيره حلبه وملعقه صغيره عدس وملعقتين حمص منقوع ويمكن تستغنو عليهم

7 الخضار الي موجوده عندك جزر لفت فول بازلياء واهم شيء في المبككه الليبيه البطاطس والبصل الاخضر والثوم والفلفل الاخضر

9 اللحوم الي موجود اوحتى بدون لحمه او فراخ او فواكه بحر او استكوزا او سمك لكن لازم ما يتشال السمك فور ما يستوي وقبل ماتحطي المكرونه

10 التوابل الي بتتحط في الاخر الريحان الي هو الحبق وثوم مفروم وورق بصل اخضر مفروم رفيع شوية كراويه وكزبره وفلفل اخضر

الطريقه نحط الزيت والبصل وبعدين ننزل الصلصه والفلفل الشطه ونحط عليه الطماطم المكعبات

وننزل باللحمه لو موجوده اي نوع ونحط الملح والكركم والبقوليات نسيبهم شوية يتشوحو وننزل عليهم بماء مغلي يكفي لطبخ اللحم والمكرونه لما تغلي نسيب اللحم تاخد نص سواء  ونحط الخضار  لما تستوي اللحمه نشوف هل الميه الي ضفناها كافيه لسلق المكرونه لوشويه نزود ميه مغليه سخنه ونصب نص الكيلو مكرونه ولما تستوي نذوق الملح ونحط التتبيله ونحركها ونطفيء عليها وعلى طول نحطها بالاطباق العميقه شويه بتاعت الشوربه ونص ليمونه

الف هنا..

 

تعليقات