طريقه عمل الزيتون الاخضر المخلل السريع

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى ..

كيلو زيتون

جزر مبشور 

هريسه شطه (فلفل احمر مفرروم مع توم)

كرفس

في وعاء بنخلط كل ده كويس ونحطه في برطمان متعقم وممكن نحط طبقات من الفلفل الاخضر معاه الزيتون الاخضر مغسول فقط بدون نقع

محلول المخلل :

لكل لتر ماء

4 معالق كبار ملح

معلقه سكر

ربع كوب عصير لمون

ربع كوب خل 

ونحط المحلول فوق المخلل ولو احتاجتي تاني ضاعفي الكميه

اهم حاجه غطيه بالميه وحطي قشر الليمون علي الوش لمنع تكون الريم وطبقه من الزيت وكيس تلاجه نضيف واقفلي البرطمان كويس ومتفتحهوش قبل شهرين ونص 

هتأكلي اجمل مخلل زيتون ..

الف هنا..

 

تعليقات