طريقة عمل الكبيس الدمياطي او المفتقة فاطمه ابو حاتى

 السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم مش كلنا بنحبها او ممكن منعرفهاش ..

الكبيس الدمياطي :

(٣) كيلو عسل أسود

(١) كيلو بلح رطب مجفف

(١/٤) كيلو سمسم

(١/٤) كيلو جوز هند خشن

(١)كوب قشر يوسفي مقطع مكعبات صغيرة

(٤) ملعقة كبيرة تحويجة صفراء

(٣) ملعقة كبيرة حبة البركة

(٥) ملعقة كبيرة زيت. او سمنه بلدى

(٦)مكسرات حسب الطلب ممكن من غير 

أحضرى طبق وقطعى به البلح الرطب المجفف إلى قطع صغيرة

أحضرى حلة كبيرة وضعي بها الزيت على نار متوسطة حتى يسخن ثم أضيفي السمسم وجوز الهند والتحويجة وقلبى لمدة خمس دقائق

أضيفي العسل الأسود والبلح وحبة البركة وقشر اليوسفي وقلبى جيدا


لا تضعى غطاء على الحلة نهائيا حتى لا يفور العسل

يجب ان تتم عملية النضج على نار هادئة جدا

قومي لتعقيم البرطمانات جيدا قبل الاستعمال

اتركى الكبيس يبرد تماما قبل حفظه فى البرطمانات.

الف هنا ..

تعليقات