السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..
النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار ومن بره غاليه جدا هنعملها في البيت ونوفر..
بيكاتا لحم بالمشروم :
المقادير:
2-لحمه
2-قطعه زبده
2-بصل (مبشور)
نص كوب كريمه لباني
-ملح + فلفل + سكر
1-طبق صغير مشروم فريش
3-معالق صغيرين ديمي جلاس باودر (من العطار)
الطريقه :
(١) اللحم ممكن شرايح بوفتيك بس انا بحب لحمه ملبسه عاديه و ب مضرب البوفتيك رفعتها بس مش قوي زي البانيه كده و تبلتها ب البصلتين المبشورين و ربع معلقه ملح بس و فلفل اسمر و سكر انا سبتها ليله كل ما بتتبل اكتر بتبقي احلا
(٢) طلعت اللحمه و شلت البصل منها و جبت طاسه و يفضل متكونش بتلزق و حطيت قطعه زبده و اديت اللحمه صدمه عل جمبين و نزلت ب كوبايه ميه سخنه عل لحمه وطيت خالص زي نار الرز و غطيتها و طلعت اللحمه و الميه من الطاسه و حطتهم ف طبق
(٣)نحضر الكريمه اللباني ف كوبايه مع ال ٣ معالق ديمي جلاس و نص كوب شوربه من بتاعه اللحمه و نقلبهم و نسيبهم و غسلت المشروم و قطعته شرايح و الكميه بتبقي كبيره اول متدخل ف السوا الكميه بتقل جدا حطيت قطعه زبده ف الطاسه و حطيت المشروم و فضلت اقلب لحد ما استوي و نزلت ب اللحمه من غيير الشوربه و قلبتهم شويه بعد كده نزلت ب الكريمه ول شوربه منو اقلبهم لحد ما يمتزجوا و حطيت فلفل اسمر خدت غلوه و الصوص بقي تقيل و طفيت و بجد روعهههه جدا ..
ألف هنا ..
تعليقات
إرسال تعليق