النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار..
كيكة جيلي الفراولة :
طبعا دلوقتى موسم الفراوله ولازم نستغله
المقادير والطريقة:
طبقه الكيك ٥بيضات وفانيليا يتضربو بالمضرب الكهربا لحد ماتبقي كريمي نضيف كوبايه الاربع سكر ونكمل ضرب بالمضرب
نضيف كوبايه وربع دقيق بالتدريج مع معلقه بيكينج باودر ونقلب بالراحه بمعلقه لحد الدقيق مايختلط كويس ونصبها في صينيه مدهونه ومتبطنه دقيق عشان ماتلزقش وتدخل الفرن علي ١٨٠ نص ساعه
بعد ماتستوي وتبرد نجهز باكو جيلي ندوبه في كوبايه مايه ونصبه في الصينيه وندخلها الفريزر ١٠ دقايق يتماسك ونخرجها نضيف فواكه مقطعه فراوله او موز ونجهز باكو جيلي تاني ونصبه فوق الفاكهه وتدخل الفريزر تاني لحد ماتتماسك الفاكهه كويس
نضرب باكو كريم شانتيه مع مايه متلجه ونقسم الكيكه نصين
نحط الجزء الاول فوق الجيلي بعد ماتماسك كويس ونبقي مجهزين ٢باكو جيلي مدوبينهم في ٣كوبايات مايه الاحسن يبقي كوبايه ونص مايه مغليه عشان يدوب وفوقيها كوبايه ونص مايه ساقعه ونسقي اول طبقه من الكيك بالجيلي كويس ونفرد فوقيها الكريم شانتيه وبعدين نحط تاني طبقه كيك ونسقيها بباقي الجيلي وندخلها الفريزر ٣ساعات عالاقل ولما تخرج من الفريزر
نكون مجهزين صينيه اكبر فيها مايه مغليه نحط جواها الصينيه يادوب الجيلي يفك شويه عشان تتقلب مظبوطه عالطبق
الف هنا ..
تعليقات
إرسال تعليق