طريقة عمل مخلل اللفت وبمعلقه سكر هيفضل مقرمش لاخر واحده

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..

النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار..

طريقة عمل مخلل اللفت :

المقادير والطريقة:

معلقة سكر واحدة على مخلل اللفت والجزر هتخلية مقرمش لاخر قطعة ومش هيسود منك ابدا

 كيلو لفت

كيلو جزر

1 قطعة بنجر

معلقتين ملح خشن 

معلقة سكر 

1 كوب خل

بنقطع اللفت والجزر والبنجر

نحط البنجر فى كوبايتين ماية دافية عليهم معلقة سكر ومعلقتين ملح خشن وكوباية خل ابيض ونسيب المحلول وهو فية البنجر لمدة نص ساعة 

نعبى الجزر واللفت فى البرطمان ونحط عليه المحلول اللى فية البنجر ونغطية ونسيبة فى درجة الحرارة العادية فى المطبخ نقدر نفتح علية بعد 3 ايام وناكل منة عادى هيطلع معاكى مقرمش لحد اخر قطعة متنسيش لما تاخدى مخلل من البرطمان تاخدى بمعلقة نضيفة جدا وتغطية كويس

ألف هنا ..

 

تعليقات