النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم..
تنفع للعشاء وتنفع للسحور كل سنه وانتم طيبين و رمضان كريم 🌛
فطائر الجبنة :
الطريقة والمقادير:
كوب حليب دافئ
ملعقة كبيرة زبادي في درجة حرارة الغرفة
بيضة في درجة حرارة الغرفة
ملعقتين كبار سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
٣ كوب دقيق
نصف معلقة صغيرة ملح
ربع كوب زيت
الطريقة:
هنضرب اللبن مع الزبادي و البيض بالمضرب اليدوي العادي و نضيف بعدها السكر و الخميرة الفورية و هنقلب كل حاجة مع بعض و نسيب الخميرة شوية عشان تفور و نتأكد انها شغالة.
بعد كدا هنحط الدقيق عليه الملح و نقلب المكونات الجافة مع بعض و بعد كدا ننزل بيها على المكونات السايلة بالتدريج عشان الدقيق ميزدش مننا لحد ما يتكون عندنا عجين و نعجن بإيدنا و بعدها هنضيف عليها الزيت و نلم العجين مع الزيت و نعجنها لحد ما تطرى و تشرب الزيت
و بعد كدا نغطيها و نسيبها تخمر في مكان دافئ لحد ما يتضاعف حجمها.
نحضر الحشو بعد كدا عبارة عن جبنه فيتا و بقدونس و حبة البركة و ممكن نضيف شوية صغيرين نشا عشان الجبنة متسحش في الفرن و ممكن نستغنى عن النشا عادي
نشكل العجين على شكل كون الايس كريم و نضيف جواه الجبنة و نحطهم جنب بعض على شكل وردة و نسيبهم بعد ما نخلص يتخمروا للمرة التانية و يتضاعف حجمهم و بعدها نجيب صفار بيضة عليها شوية حليب و ندهن بيها الوش و نضيف عليه حبة البركة او السمسم و بعدها ندخلهم الفرن على درجة حرارة ١٨٥ لمدة ٢٠-٣٠ دقيقة او لحد ما يستوي و الوش يحمر
و ممكن بعد ما نتأكد انها استوت نفتح الشواية تحمر
الوش.
و اول ما تخرج ندهن الوش زبدة سايحة و نغطيها عشان تتطرى ..
ألف هنا..
تعليقات
إرسال تعليق