السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم وصفه سهله وحلوة اوى هتعجبكم ..
كيكة الفهد :
المقادير :
4 بيضات – ملعقة كبيرة من القهوة سريعة الذوبان – 2 ونصف كأس من الدقيق - كأس من السكر – كأس من الزيت – علبة من الزبادي ا ياغورت طبيعي – ملعقة كبيرة من الكاكاو – الفانيليا – 3 أكياس من البايكنج باودر.
اولا نفصل الصفار عن البياض
نضرب البياض الاول مع رشة ملح ونص كمية السكر حتى نحصل على خليط مثل الكريمة
ثانيا نضرب الصفار مع نص كمية السكر والزيت والزبادى والقهوة حتى يصبح لونه كريمي ويزداد حجمه
ثالثا نقوم بخلط الخليط الاول مع الثاني مع الدقيق والبيكنج تدريجيا مع التقليب من تحت لفوق بمعلقة خشب.
نأخذ جزء من الخليط ونضيف اليه ملعقة كاكاو خام ومعلقة ماء ونقلبهم مع بعض
نأخذ جزء اخر من الخليط ونضيف اليه ملعقة كاكاو فاتح اللون ومعلقة ماء ونقلبهم مع بعض
مواضييع تهمك :
كيكه بالشيكولاته والكريمه سهله اوى
البسبوسه الناعمه المرمله ياحلاوتها
احلى كنافه بالقشطه او الكريمه الكدابه
الديسباسيتو كيك بالنوتيلا طعمه وهم
مينى تارت بالنوتيلا والشيكولاته والكراميل
كب كنافه بالقشطه طعمها يجنن
نحضر القالب مدهون بالزيت ثم نصب دوائر من خليط الكاكاو الفاتح وحوله دوائر من الكاو الخام في قاع القالب والجوانب الى ان تنتهى الكمية ثم ندخل القالب للثلاجة لمدة خمسة دقائق ثم نصب فوقه خليط الكيك
ندخل القالب الفرن على درجة حرارة 180 حتي ينضج
الف هناا
النهارده جايبالكم وصفه سهله وحلوة اوى هتعجبكم ..
كيكة الفهد :
المقادير :
4 بيضات – ملعقة كبيرة من القهوة سريعة الذوبان – 2 ونصف كأس من الدقيق - كأس من السكر – كأس من الزيت – علبة من الزبادي ا ياغورت طبيعي – ملعقة كبيرة من الكاكاو – الفانيليا – 3 أكياس من البايكنج باودر.
اولا نفصل الصفار عن البياض
نضرب البياض الاول مع رشة ملح ونص كمية السكر حتى نحصل على خليط مثل الكريمة
ثانيا نضرب الصفار مع نص كمية السكر والزيت والزبادى والقهوة حتى يصبح لونه كريمي ويزداد حجمه
ثالثا نقوم بخلط الخليط الاول مع الثاني مع الدقيق والبيكنج تدريجيا مع التقليب من تحت لفوق بمعلقة خشب.
نأخذ جزء من الخليط ونضيف اليه ملعقة كاكاو خام ومعلقة ماء ونقلبهم مع بعض
نأخذ جزء اخر من الخليط ونضيف اليه ملعقة كاكاو فاتح اللون ومعلقة ماء ونقلبهم مع بعض
مواضييع تهمك :
كيكه بالشيكولاته والكريمه سهله اوى
البسبوسه الناعمه المرمله ياحلاوتها
احلى كنافه بالقشطه او الكريمه الكدابه
الديسباسيتو كيك بالنوتيلا طعمه وهم
مينى تارت بالنوتيلا والشيكولاته والكراميل
كب كنافه بالقشطه طعمها يجنن
نحضر القالب مدهون بالزيت ثم نصب دوائر من خليط الكاكاو الفاتح وحوله دوائر من الكاو الخام في قاع القالب والجوانب الى ان تنتهى الكمية ثم ندخل القالب للثلاجة لمدة خمسة دقائق ثم نصب فوقه خليط الكيك
ندخل القالب الفرن على درجة حرارة 180 حتي ينضج
الف هناا
تعليقات
إرسال تعليق