السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم وصفه سهله وحلوة اوى هتعجبكم ..
بسكويت النشادر الناجح جدا
المقادير:
كيلو دقيق / ٤بيضات/ كوب سمنة/ ربع كوب زيت/ كوبين ونصف سكر مطحون ناعم جدا/ فانيليا/ معلقة صغيرة بيكنج بودر/ معلقة كبيرة نشادر / ربع كوب لبن دافى بسيط/ رشة ملح
الطريقة :
*فى وعاء غويط حنضرب السمن مع السكر بالمضرب حتى يصبح الخليط كريمى ...ثم نضيف البيض ومعه الفانيليا ....ونضيف البيكنج بودر .ونستمر فى الضرب
*ندوب النشادر فى اللبن الدافى (الفاتر)ونقلبه كويس بمعلقة خشب (حنلاحظ فوران) ويتم اضافته الى الخليط السابق ونستمر فى الضرب الى أن يمتزج الجميع جيدا...
*حنحضر الدقيق المنخول المضاف اليه رشة ملح ....ونضيفه الى الخليط السابق ونعجن كويس ....باضافة ربع كوب الزيت (العجينة يابسة الى حد ما)مش بتلزق فى الايد خالص...مهم قوى العجينة ترتاح ساعة علشان تديكى النقشة الحلوة دى
*حنستعمل المفرمة فى تشكيل البسكويت
*حنرص فى صينية مدهونة زيت خفيف قوى علشان البسكويت ميفرش منك ونسيب فراغات
*حندخل الفرن على الشبكة فى وسط الفرن ونخبز على ١٨٠
*بياخد حوالى من١٠:١٢ دقيقة ونلاحظ كويس اول مايحمر من الحروف بنعلى الشبكة لأعلى الفرن درجة واحدة ...يادوب الوش ياخد لون دهبى
نطلعه يتهوى كويس والف هنا وشفا
*طبعا هو ممكن يتعمل بمفرمة اللحمة بتاعة زمان اللى كنا بنركب ليها وش البسكويت و اللى كنا بنلفها بإيدينا ....وممكن يتعمل بماكينة البيتيفور بيكون معاها نفس الوش ده
*والجديد بقى والأسهل مفرمة اللحمة اللى بالكهرباء .. اشتريت ليها وش وبركبه عليها وأعمله بيها ....أسهل طبعا وأسرع
ملحوظة:
*حبايبى الكوب المستخدم فى المقادير بيكون مج واحد فى المقاس وهو المج اللى بيعمل من كيلو الدقيق (٨)أكواب..
*بيتخزن بحفظه فى حلة محكمة الغلق علشان مايمتصش بخار ماء من الجو ويطرى ...مهم جدا علشان تحافظى على طعم القرمشه
مهم قوى :
*النشادر مش هى النشا...النشادر هى البودرة اللى ليها ريحة نفاذة بتجاب من العطار ...بتخلى البسكويت هاش
*النشادر اسمها فى البلاد العربية ..أمونيا
*العجينة دى لا تصلح لكيس الحلوانى علشان تقيلة
*أفضل حاجة للخبيز الصوانى الألومنيوم ...وبأكد على كده ...التيفال بيلسع الحاجة قبل ماتستوى
*ممكن نكتفى بكوبين سكر للى متعود على الحاجة (دلعة )بس هو طعمه مظبوط جدا
الف هناا
النهارده جايبالكم وصفه سهله وحلوة اوى هتعجبكم ..
بسكويت النشادر الناجح جدا
المقادير:
كيلو دقيق / ٤بيضات/ كوب سمنة/ ربع كوب زيت/ كوبين ونصف سكر مطحون ناعم جدا/ فانيليا/ معلقة صغيرة بيكنج بودر/ معلقة كبيرة نشادر / ربع كوب لبن دافى بسيط/ رشة ملح
الطريقة :
*فى وعاء غويط حنضرب السمن مع السكر بالمضرب حتى يصبح الخليط كريمى ...ثم نضيف البيض ومعه الفانيليا ....ونضيف البيكنج بودر .ونستمر فى الضرب
*ندوب النشادر فى اللبن الدافى (الفاتر)ونقلبه كويس بمعلقة خشب (حنلاحظ فوران) ويتم اضافته الى الخليط السابق ونستمر فى الضرب الى أن يمتزج الجميع جيدا...
*حنحضر الدقيق المنخول المضاف اليه رشة ملح ....ونضيفه الى الخليط السابق ونعجن كويس ....باضافة ربع كوب الزيت (العجينة يابسة الى حد ما)مش بتلزق فى الايد خالص...مهم قوى العجينة ترتاح ساعة علشان تديكى النقشة الحلوة دى
*حنستعمل المفرمة فى تشكيل البسكويت
*حنرص فى صينية مدهونة زيت خفيف قوى علشان البسكويت ميفرش منك ونسيب فراغات
*حندخل الفرن على الشبكة فى وسط الفرن ونخبز على ١٨٠
*بياخد حوالى من١٠:١٢ دقيقة ونلاحظ كويس اول مايحمر من الحروف بنعلى الشبكة لأعلى الفرن درجة واحدة ...يادوب الوش ياخد لون دهبى
نطلعه يتهوى كويس والف هنا وشفا
*طبعا هو ممكن يتعمل بمفرمة اللحمة بتاعة زمان اللى كنا بنركب ليها وش البسكويت و اللى كنا بنلفها بإيدينا ....وممكن يتعمل بماكينة البيتيفور بيكون معاها نفس الوش ده
*والجديد بقى والأسهل مفرمة اللحمة اللى بالكهرباء .. اشتريت ليها وش وبركبه عليها وأعمله بيها ....أسهل طبعا وأسرع
ملحوظة:
*حبايبى الكوب المستخدم فى المقادير بيكون مج واحد فى المقاس وهو المج اللى بيعمل من كيلو الدقيق (٨)أكواب..
*بيتخزن بحفظه فى حلة محكمة الغلق علشان مايمتصش بخار ماء من الجو ويطرى ...مهم جدا علشان تحافظى على طعم القرمشه
مهم قوى :
*النشادر مش هى النشا...النشادر هى البودرة اللى ليها ريحة نفاذة بتجاب من العطار ...بتخلى البسكويت هاش
*النشادر اسمها فى البلاد العربية ..أمونيا
*العجينة دى لا تصلح لكيس الحلوانى علشان تقيلة
*أفضل حاجة للخبيز الصوانى الألومنيوم ...وبأكد على كده ...التيفال بيلسع الحاجة قبل ماتستوى
*ممكن نكتفى بكوبين سكر للى متعود على الحاجة (دلعة )بس هو طعمه مظبوط جدا
الف هناا
تعليقات
إرسال تعليق