طريقة البيتفور الناعم الدايب العزومة فاطمة ابو حاتى


السلام عليكم ..

النهارده جايبالكم وصفة حلوة اوى هتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار

وكمان مرتبطة معانا بالاعياد ..

البيتفور :

طريقة عمل ومقادير البيتى فور :

كيلو دقيق 850 جرام زبدة غير مملحة = 4 اكواب وربع 340 جرام سكر بودرة = 2 كوب ونصف 4 بيضات بحرارة الغرفة 10 جرام فانيليا= ملعقة كبيرة 2 جرام ملح = رشة ملح

الطريقة :


هنضع الزبده والسكر ونضرب بالمضرب الكهربى لحد ما لونهم يفتح ويبقوا زى الكريمة

هنضيف 4 بيضات والفانيليا ونكمل خفق لحد ما البيض يمتزج تماما

هنضيف القيق كله مره واحده وبمعلقه خشب هنقلب الدقيق كويس جدا لحد ما يبقى كريمى فاتح

هندخلها التلاجه ربع ساعه

هنقسم العجينه 2 واحده فانيليا وواحده عليها معلقتين كاكاو خام ومعلقه زبده

هنحط العجينة فى فى القمع ونشكل زى مانحب على صينيه تحتها ورقه زبده

وندخلها الفرن وخدى بالك متخليهاش تحمر

هنجيب مربى ونلزقها بعد ما تبرد

وممكن شيكولاته زى ما تحبى

الف هنااا


 

تعليقات