السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم طريقه تفريز الخضار والفاكهه فى كل المواسم هيريحكم اوى بعد كده ولرمضان ان شاء الله ..
ممكن نفرزن ايه
ويساعدنا ويوفرلنا الوقت
الجزر يبشر او يتقطع مكعبات
للشوربات او الكبسة
ويحفظ في الفريزر
ولما يطلع نستخدمه وهو مجمد قبل ما يفك
البصل
مواضييع تهمك :
باستافلور بالشيكولاتة والمربى جديده وجميله
مواضييع تهمك :
بوريك بالجبنة زى بتاع الافران بطريقة فاطمة ابو حاتى
الطعمية المصرى البيتى من الالف للياء
لحمه مشوحه فى الطاسه او الجريل ريحتها تهبل
حمام محشى ارز ومحمر بطريقة سهلة
ممكن نفرم كمية في الكبة و نشوحها في الزبدة .... صحي عن انك تفرزنيه وهو ني
وبعدين علي برطمان
وكل مرة نحتاج ناخد بمعلقه نظيفة
الخطوه ديه ممكن تستغني عنها ؤتفرزي التسبيكه جاهزه يبقي كده وفرتي وقت ومكان كمان
التوم المفروم الناعم
يتفصص التوم وفي الكبة مع ربع كوب زيت وقليل من الملح
يفرم نااااااعم
وزي ما عملنا مع البصل في برطمان وفي الفريزر
وممكن تعمليها في مكعابات الثلج وبعد ما تجمد تفرغيها في اكياس نظيفه
وعلى الفريزر هيوفر لنا وقت كتير ودي تتبيلة السمك والمخللات جميييييييييلة وبتوفر وقت كبير جدا
وكمان مش بتتغير في الطعم
توم وفلفل وكسبرة وفلفل اخضر حامي وكمون وشطة وملح
يطحن في الكبة و نحتفظ بيه في الفريزر
تسبيكة المحشي
ودي بتعمليها عاادي جدا
بصل يتشوح وبعدها عصير الطماطم والصالصة ولما تتسبك وتبرد خالص
نحفظها في الفريزر
ونطلعها تفك بسيط ونضيف لها الخضرة والرز
وبتكون جميلة جدا وبتوفر وقت جدا جدا
طريقة حفظ الخضروات في الفريزر عملية سهلة وبسيطة إذا عرفتِ الأساسيات والخطوات اللازمة، سواء لحفظ وجبة لطبخها سريعًا أو حفظ الخضروات نصف مطهوة.
الخطوات التالية تنطبق على تفريزر مختلف أنواع الخضار زي البامية، البسلة، الكوسة، القلقاس، الجزر، الملوخية والسبانخ وغيرها:
1- إن رغبت في إعداد الخضراوات نصف مطهوة في الفريزر، فعليك تنظيفها جيدًا أولًا.
2- قومي بتنظيف رؤوس البامية وتفصيص حبوب البازلاء وتقطيع القلقاس وتقشير الكوسة وتقطيعها وتقطيف أوراق الملوخية وغير ذلك.
3- اغسليها جيدًا بماء جاري ثم ضعيها على قطعة قماش نظيفة وجافة واتركيها حتى تجف تمامًا
4- اغلي قدر من الماء جيدًا ثم ضعي الخضار فيه لدقيقة واحدة ثم انشليه وصفيه جيدًا، واتركيه ليبرد
5- عبئيه في أكياس ثلاجة وفرغيها من الهواء جيدًا ثم ضعيها في الفريزر.
6- بالنسبة للملوخية، افرمي أوراق الملوخية في الكبة، وضعيها في قدر بسيط من المرق المغلي جيدًا وعبئيها في صورة ملوخية مركزة كما تفعل المصانع.
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل
ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبا فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
الحمص
نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى او الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى
ويعبا فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله
الكرنب او الملفوف
الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيلة
وتوضع فى اطباق التفريز
وتغلف جيدا وتحفظ فى
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز
النهارده جايبالكم طريقه تفريز الخضار والفاكهه فى كل المواسم هيريحكم اوى بعد كده ولرمضان ان شاء الله ..
ممكن نفرزن ايه
ويساعدنا ويوفرلنا الوقت
الجزر يبشر او يتقطع مكعبات
للشوربات او الكبسة
ويحفظ في الفريزر
ولما يطلع نستخدمه وهو مجمد قبل ما يفك
البصل
مواضييع تهمك :
باستافلور بالشيكولاتة والمربى جديده وجميله
مواضييع تهمك :
بوريك بالجبنة زى بتاع الافران بطريقة فاطمة ابو حاتى
الطعمية المصرى البيتى من الالف للياء
لحمه مشوحه فى الطاسه او الجريل ريحتها تهبل
حمام محشى ارز ومحمر بطريقة سهلة
ممكن نفرم كمية في الكبة و نشوحها في الزبدة .... صحي عن انك تفرزنيه وهو ني
وبعدين علي برطمان
وكل مرة نحتاج ناخد بمعلقه نظيفة
الخطوه ديه ممكن تستغني عنها ؤتفرزي التسبيكه جاهزه يبقي كده وفرتي وقت ومكان كمان
التوم المفروم الناعم
يتفصص التوم وفي الكبة مع ربع كوب زيت وقليل من الملح
يفرم نااااااعم
وزي ما عملنا مع البصل في برطمان وفي الفريزر
وممكن تعمليها في مكعابات الثلج وبعد ما تجمد تفرغيها في اكياس نظيفه
وعلى الفريزر هيوفر لنا وقت كتير ودي تتبيلة السمك والمخللات جميييييييييلة وبتوفر وقت كبير جدا
وكمان مش بتتغير في الطعم
توم وفلفل وكسبرة وفلفل اخضر حامي وكمون وشطة وملح
يطحن في الكبة و نحتفظ بيه في الفريزر
تسبيكة المحشي
ودي بتعمليها عاادي جدا
بصل يتشوح وبعدها عصير الطماطم والصالصة ولما تتسبك وتبرد خالص
نحفظها في الفريزر
ونطلعها تفك بسيط ونضيف لها الخضرة والرز
وبتكون جميلة جدا وبتوفر وقت جدا جدا
طريقة حفظ الخضروات في الفريزر عملية سهلة وبسيطة إذا عرفتِ الأساسيات والخطوات اللازمة، سواء لحفظ وجبة لطبخها سريعًا أو حفظ الخضروات نصف مطهوة.
الخطوات التالية تنطبق على تفريزر مختلف أنواع الخضار زي البامية، البسلة، الكوسة، القلقاس، الجزر، الملوخية والسبانخ وغيرها:
1- إن رغبت في إعداد الخضراوات نصف مطهوة في الفريزر، فعليك تنظيفها جيدًا أولًا.
2- قومي بتنظيف رؤوس البامية وتفصيص حبوب البازلاء وتقطيع القلقاس وتقشير الكوسة وتقطيعها وتقطيف أوراق الملوخية وغير ذلك.
3- اغسليها جيدًا بماء جاري ثم ضعيها على قطعة قماش نظيفة وجافة واتركيها حتى تجف تمامًا
4- اغلي قدر من الماء جيدًا ثم ضعي الخضار فيه لدقيقة واحدة ثم انشليه وصفيه جيدًا، واتركيه ليبرد
5- عبئيه في أكياس ثلاجة وفرغيها من الهواء جيدًا ثم ضعيها في الفريزر.
6- بالنسبة للملوخية، افرمي أوراق الملوخية في الكبة، وضعيها في قدر بسيط من المرق المغلي جيدًا وعبئيها في صورة ملوخية مركزة كما تفعل المصانع.
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل
ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبا فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
الحمص
نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى او الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى
ويعبا فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله
الكرنب او الملفوف
الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيلة
وتوضع فى اطباق التفريز
وتغلف جيدا وتحفظ فى
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز
طريقة تفريز الثوم وعمل التوم البودرة
شوربه العدس اللذيذه
جميله ومغذيه وتحتوى على عناصر غذائيه وسعرات حراريه
مفضله فى الصيف والشتاء على السواء
المقادير
المقادير كبيره على اسرتى لكن انا بفضل استخدم جزء والباقى احفظه فى الفريزر
لوقت الحاجه
1 كوب كبير عدس احمر او اصفر
1 حبه جزر كبيره
2 حبه بطاطس
2 حبه طماطم
مكعب مرقه
بصله كبيره
فصوص ثوم حوالى 6 فصوص
2 ملعقه زبده
اربع اكواب ماء
نعسل العدس جيدا بعد تنقيته ونتركه بصفى ماؤه
نقطع الخضروات
وفى حله نضع ملعقتان زبده
نضع العدس ونشوح حوالى عشر دقائق فى الزبده
نضبف الخضار ونقلب
نضع الماء عالخضار
ونغطى الحله ونترك العدس بستوى ونعرف ان المكونات نضجت عندما نجد الجزر نضج
نترك الحله تبرد ونضع كل المكونات فى الخلاط
اما الباقى نضعه مره اخرى فى الحله بغلى وطبعا ببكون تقبل نخففه بماء ونضبف الملح والتوابل والكمون
وبغلى جوالى ربع ساعه
وبعدها نقدم الذ واروع شوربه عدس
بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبا فى اكياس
ونفس الحال لاى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها
شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا
المانجو
تمتلئ فى الاسواق وباسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟
تقطع المانجا شرائح
ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها
وتعبا فى اكياس وتفرز
ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب
القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو
نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا
توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن
الشيره او القطر او الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدا ويعبا فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا يلا دعوة حلوة بقي
شوربه العدس اللذيذه
جميله ومغذيه وتحتوى على عناصر غذائيه وسعرات حراريه
مفضله فى الصيف والشتاء على السواء
المقادير
المقادير كبيره على اسرتى لكن انا بفضل استخدم جزء والباقى احفظه فى الفريزر
لوقت الحاجه
1 كوب كبير عدس احمر او اصفر
1 حبه جزر كبيره
2 حبه بطاطس
2 حبه طماطم
مكعب مرقه
بصله كبيره
فصوص ثوم حوالى 6 فصوص
2 ملعقه زبده
اربع اكواب ماء
نعسل العدس جيدا بعد تنقيته ونتركه بصفى ماؤه
نقطع الخضروات
وفى حله نضع ملعقتان زبده
نضع العدس ونشوح حوالى عشر دقائق فى الزبده
نضبف الخضار ونقلب
نضع الماء عالخضار
ونغطى الحله ونترك العدس بستوى ونعرف ان المكونات نضجت عندما نجد الجزر نضج
نترك الحله تبرد ونضع كل المكونات فى الخلاط
اما الباقى نضعه مره اخرى فى الحله بغلى وطبعا ببكون تقبل نخففه بماء ونضبف الملح والتوابل والكمون
وبغلى جوالى ربع ساعه
وبعدها نقدم الذ واروع شوربه عدس
بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبا فى اكياس
ونفس الحال لاى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها
شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا
المانجو
تمتلئ فى الاسواق وباسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟
تقطع المانجا شرائح
ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها
وتعبا فى اكياس وتفرز
ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب
القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو
نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا
توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن
الشيره او القطر او الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدا ويعبا فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا يلا دعوة حلوة بقي
تعليقات
إرسال تعليق