السلام عليكم ..
النهاردة جايبالكم وصفة انما ايه حلوة اوى ومفيش حد بيقدر يستغنى عنها فى الاكل لانها بتفتح النفس
وبتاكل بصراحة ..
هقولك على سر تخليل المخللات تفضل لاخر حبه زى ماهى ..
طريقة عمل المخلل البلدى وسر المحلات
تخليل الزيتون والليمون والخيار .
كل واحد من دول ليه تكنيك فى التخليل ..
مخلل الزيتون الاخضر :
الزيتون بيكون فى شهور الصيف فقط لو عايزه مخلل سريع يبقى هتشترى التفاحى شهر بالكتير وتفتحى عليه
انا بحب العزيزى عشان بشيله لرمضان
اول حاجه هنجيب الزيتون العزيزى بس الحجم الكبير
هنغسله ونشقه بالسكينه شق بالطول
بعدها هنحطه فى المايه البارده ونفضل نغير المايه كل 5 ساعات لمده يومين
هنحضر محلول الملح
كل كيلو زيتون عليه كوب خل + نص كوب ملح
هنغليه ونسيبه يبرد خالص ..
هنجيب برطمان ازاز نضيف ونحضر كرفس وممكن جزر مبشور وفلفل حامى وليمون شرائح
بالتبادل هنرص الزيتون بين الطبقات
هنضيف محلول التخليل ونحط شطه وزيت زيتون ونقفل البرطمان
بعد يومين هنفتح نحط معلقتين ملح من فوق ونقفل ..
ونسيبه مش اقل من 3 شهور ..
مخلل الخيار :
هنجيب الخيار الصغير ونغسله وفلفل حامى ونرص طبقات الخيار السليم مع الفلفل ونحط محلول الملح
ومعلقه سكر بتحافظ عليه وتخليه مقرمش مش مهرى ..
تاكليه بعد يومين بالكتير ..
مخلل الليمون :
انا عامله موضوع بحالو شوفوة من هنااا
طريقة تخليل الليمون زى المحلات
الف هناا
عاوزين من دة
ردحذف