السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم اكله انما ايه على اصولها ومن بلدها اسوان والصعيد حلوة وخفيفه فى الحر هتعجبكم جربوها ..
الباميه الويكه الصعيدى :
المقادير :
هنجيب نص كيلو باميه بس مش الزيرو الصغيره لاء الكبيره شويه ..
كوبيتين شوربه وطمطمايه مبشوره وملح وفلفل وبهارات وتوم للطشه ..
الطريقة :
هنجيب الباميه ونغسلها كويس ونقمعها ونسيبها تنشف وبعدين هنقطعها حلقات فى الحله ونغطيها بالشوربه
ونضع طمطمايه وقرن فلفل مدقوق بتوم وحطى التوابل وسيبيها تغلى لحد ما تستوى
فى الصعيد عندهم مفراك بيهرسوا بيه الباميه انا عملتها بالهاند بليندر او ممكن هراسه البطاطس اتصرفى ..
حضرى بقى الطشه زى الملوخيه توم وكزبره ناشفه ومعلقه كبيره سمنه بلدى لحد ما يتحمروا وتحطيهم على الباميه
وهاتى بقى عيش بلدى ومخلل بتنجان وعيشى ..
الف هنااا ..
مواضييع تهمك :
كحك العيد الناعم اوى فاطمه ابو حاتى
كيكه الروانى طريه وهشه وجميله
كيك النوتيلا والشيكولاته وهم بجد
جلاش صوابع محشى كنافة طعمه وهم
باستافلور بالشيكولاتة والمربى جديده وجميله
مواضييع تهمك :
وصفة العيش الشامى فى الطاسه
وصفة العيش الفلاحى الطرى البكاكين
صينيه فراخ مشويه فى الفرن حلوة اوى
مناقيش بالجبنه السورى طريه وتجنن
قرص بالسمسم والسكر والقرفه فاطمه ابو حاتى
طريقة محشى الكرنب وتسويته ومقاديرة المظبوطه
تعليقات
إرسال تعليق