السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم طريقه حلوة اوى لحاجه كلنا بنعشقها كبار وصغار ..
صينية البطاطس بالفراخ :
بنقطع البصل حلقات ونفركه بالراحة بملح وفلفل ينزل ميته
نقطع بطاطس حلقات ونسيبها في مية
الفراخ نكون غاسلينها كويس نعمل فيها فتحات كده بالسكينة وننزل بيها في زيت ساخن علي سمنة ونرش فلفل اسود خمس دقائق
نقلب الجمب التاني ونرش فلفل برده أو سبع دقائق لكل جمب علي نار عالية تاخد صدمة ننزل فوقها بقي بنص كمية البصل
ونقلب ونص التوم اللي هو حوالي خمس فصوص متقطعين صغير ونقلب فيهم سوا ونشيلها بقي من الحلة
مواضييع تهمك :
منين بالعجوه والملبن دايب فاطمه ابو حاتى
طريقة عمل القراقيش ساده وبالعجوه والطعم مفاجأه
طريقة محشى الكرنب وتسويته ومقاديرة المظبوطه
طاجن بطاطس بيوريه باللحمه المفرومه والبشاميل يجنن
بوريك بالجبنة زى بتاع الافران بطريقة فاطمة ابو حاتى
هيتبقي في الحلة حلقات بصل وتوم متكرملين هنحط عليهم كوباية عصير طماطم ومعلقة صلصة ومعلقة صغيرة سكر ونقلب وكوباية مية مغلية ولما يدخلو في التسبيك ننزل بالبطاطس ونقلب شوية وننزل ببقية التوم المتقطع ونقلبه في
البطاطس ربع ساعة كده ونضيف البصل وفلفل حلقات ونقلبهم معاها تقليبة بس عشان يفضلو بحالتهم
ونحطهم في الصينية بقي ونشيل كوباية من الصلصة دي نصفيها يغني وبعد ما نرص البطاطس نحط الفراخ فوقها ونوزع
الكوباية اللي شلناها دي علي وش الفراخ كويس وعلي وش الصينية عموما وندخل الفرن بقي ..
الف هناا ..
تعليقات
إرسال تعليق