طريقة عمل كحك العيد الناعم الدايب على البارد والسخن والتسويه الصح


السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم وصفه سهله وحلوة اوى هتعجبكم ..
كحك العيد :

المقادير:
كيلو دقيق/ ٧ كوب و نصف 
٥٥٠ جرام سمن/  ٢ كوب و نصف لو بتحبوا الكحك ناعم أوي 
و ممكن ٢ كوب و ربع/٥٠٠ جرام لكحك ناعم وسط 
نصف كوب حليب أو ماء
معلقه خميرة فورية
معلقه صغيره ممسوحه بيكنج بودر 
ربع كوب ماء دافئ
2ملعقة كبيرة سمسم
ملعقة صغيرة ريحة كحك او روح الموز
ملعقه كبيرة سكر
رشة ملح
للحشو ملبن او عجوه
طريقة التحضير::
-يوضع السمن في حلة عميقة واسعة علي نار متوسطة حتي يسخن جدا وضعي معهاقطعه خبزاو قشره برتقال اوقشره ليمونه لاختبارقدحها
_في وعاء عميق يوضع الدقيق البيكنج بودر و السمسم و ريحة الكحك و رشة ملح ثم يصب السمن الساخن بحرص علي الدقيق و نقلب بملعقة حتي يبرد قليلًا 
_توضع الخميرة و معلقة السكر و الماء الدافيء او اللبن و نقلبهم جيدا و تترك لتخمر ٥ دقائق 
- نكمل عجن او نبس الدقيق مع السمن باليد حتي يتشرب الدقيق كل السمنة تمام و يبرد قليلًاويهدأ ثم تضاف الخميرة المذابه 
-يضاف باقي كميه الحليب او الماء ونلم العجين باصابع اليدجيدا حتي تتكون عجينة اعملي كحكة اختبار منها تكون مش بتشقق  ثم يغطي العجينة و تترك ترتاح حتي تجهيزالحشوه
الملبن ضيفي عليه معلقه سمن او زبده ومعلقه سمسم اوجوز هند وباصابع اليد قومي بعجنه ع البارد ثم شكليه كور صغيره مثل البللي
نقوم بعمل كرات من العجين و نفردها قليلا ثم نضع الحشوة في المنتصف و نغلق العجينة عليها جيدا و يمكن تزينها بالمنقاش او ببصامة الكحك حسب الذوق 
يوضع الكحك في صينية الخبزوغطيه بفوطه او قماشه واتركيه بعدالتشكيل مده لا تزيدعن نص ساعه و يوضع في فرن ساخن مسبقا علي درجة حرارة ١٨٠ حتي تأخذ لون ذهبي من الأسفل و نفتح الشواية دقيقتين لتأخذ لون ذهبي من الأعلي
بعدخروجه اتركيه يبردف الصواني


الف هناا..

تعليقات